cantEK caNtek Ensem enSem

Friday, January 7, 2011

story mori suatu kEtika dulu =)


Hari ni hari jumaat. So hari last la bagi budak-budak skola kan? Kan? Waahhh kompem diorang sonok gilew! De yang sampai lompat tinggi-tinggi tak? Eheee

Seminggu nie baru aku prasan banyak sebenarnye skolah kat kawasan tempat keje aku neh. Yela, sebelum ni kan cuti skola, sunyilah. Mane prasan kan de skola ke tak. Bila time aku kuwa lunch kompem nampak bebudak tenga tunggu bas skola kat tepi-tepi jalan. Sonok pulak aku tengok. Rendu! Siyez rendu time skola-skola dulu. Betuila kata orang, bile kite tenga skola kite nak keje,tak nak skola. Bile dah keje(tapi skunk aku LI..erk?!) rse nak skola balik. Hmm

Aku cume rendu suasana skola jek. Time blaja? Erk..tett! HAHA tapi yang aku memang tak bole lupa, mase aku kat teknik dulu(fom 4 n 5). HAHA(gelak dulu). Time mula-mula masok kluz. Biase la kan, pepagi..harus la mengantok! Yang peliknye, time cikgu masok kluz jek mata dah wat perangai. Mulut lak menguap tak benti-benti. Adoi! Kekadang rase nak jek hantok kepala aku ni kat atas meja depan aku tu. Huhh tapi tak bole r, aku jugak yang sakit nanti. HAHA then, bila cikgu langkah kuwa dari kluz jek, automatikly mata segar-bugar! Haiyoo..tension aku! Ape yang cikgu aja tadi langsung tak paham. Dush2!






wahh..ni mengantuk tahap melampau! HAHA



Tapi bile time kluz math aku tak jadi cam tu. Sebab aku minat. Sangat! Paling suke subjek math. Add math? Erkk..bole la, tapi suke yang senang-senang jek. Bole ke? HAHA cikgu yang aja pun best! Senang paham. Weeeee~~

Lagi, ape lagi eh yang best time skola dulu-dulu?(sedang piker) urmmm..ha! dulu aku dengan kawan belangkas aku(sebab aku rapat gilew dengan die sampai orang kata aku dengan die kembar! HAHA), suke sangat usha senior lelaki..haha gatal sangat! Mweheheee biase la, dulu budak-budak lagi. HAHA dalam kluz memang senang sangat la aku nak usha-usha kat luwa kluz sebab duduk tepi tingkap. Baek punye tempat. Wink2! Eheee

Then bila skola teknik, haruslah aku stay hostel kan. Bayak gilew kenangan kat citu. Hostel ape lagi, kes histeria wajib ade la kan. Memang de satu mase tu, seminggu tu histeria jek kesnye. Nasep baek aku kuat. Takot jugak. Budak sebilik aku kene. Hurmmm
Dan kat hostel jugak la aku banyak belaja macam mane nak hidup. Sampai tak nak balik kampong la walaupun cuti. Ahahaa.. bukan ape, bes kot kalaw ramai balik kampong aku n de geng stay. Bole wat kpala la(ayat budak skola dulu). Eheeee
Wahhh banyak lagi aku nak crite tapi yang ni jek kot yang best-best. yang tak best tak nak la crite. Malu! HAHA

Oke, ni jek. Sekian...



Nurul : mane peginye kawan belangkas?! Rendu amat dengan kamu. Wuwuwuuu =(

Nurul2 : nak bw tapi tenet tenat! Huwaaaaaaaa....nanti nurul jejak u all balik oke.. =)





5 comments:

Anisa Hang Tuah said...

rindunye zaman sekolah
:|

::nuRuLaDHar:: said...

anisa : btui3..! huhu

Amy Syaquena said...

hai...

Salam kenal amy singgah sini baca entry dan follow, jemput ke sinar raudah ye!

aleen aiden said...

kamoo yg da keje rase mane lg bes,keje ke skola?alin blaja lg,so xtau bes ke x keje.hu3

::nuRuLaDHar:: said...

amy : salam kenal jgk..tq folow.. =)

aleen : dua2 bes..cume kene ade minat n ada rase suke..weeee =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...