cantEK caNtek Ensem enSem

Saturday, April 2, 2011

Nur Kasih ~ sangat terkesan!


Assalammualaikum readers!

Hye! Korang dah cube try test KMPlayer? Kalaw sesape kurang tahu ape yang nurul cakapkan ni sila rujuk sini ye.

Oke, perasan tak nurul ade sebut dalam entri tu yang nurul download drama Nur Kasih? Mesti korang rase pelik kan sebab nurul download citer lama yang dua tahun lepas tak silap nurul, mungkin.

Sebab utama adalah ini permintaan gewdix beliau. HAHA sape ye? Teeeeett!!! Lalalalaaa

Oke, sebab yang lain...nurul nak tengok sendiri secara detail citer tu. Kunun nak menjiwai lah citer tu. Yelah, mase drama ni hot dulu nurul tinggal kat asrama. So selalu la TERmiss nak tengok drama ni. Banyak jugak dengar citer dari kekawan yang layan kan. Rata-rata semua kata drama tu superb! Then, bila nurul sendiri layan drama tu memang tak syak lagi. Tambah-tambah Remy Ishak berlakon. Weeee~~ luv u lahh!! *oke, over.




Drama ni memula lagi dah sedih kan kan? *ingat lagi tak? Salah satu scene Mak Jah tengah berbual dengan Ustaz Hassan yang sedang sakit tu.


Ustaz Hassan : esok-esok tolong bagi kan pada Adam, Aidil, ye Jah. Abang tak de apa nak bagi pada Jah.
Mak Jah : Jah tak nak pape, bang...
Ustaz Hassan : Selalu cakap macam tu. Isteri orang ade intan berlian. Isteri abang?
Mak Jah : Isteri abang ada abang....


Siyez nurul tersentuh gile scene tu. Sedih kot! Nampak sangat Mak Jah sebagai seorang isteri kepada Ustaz Hassan dan dua orang anak yang banyak berkorban demi kebahagiaan keluarga. Nurul dapat rase itu. Beginikah perasaan seorang ibu? Sedihnya... *rindu mama... hmmm

Lagi, watak Nur Amina. Sangat terkesan dengan nurul. Hmm Beliau sangat tabah. Banyak dugaan hidup yang dia lalui. Sedikit sebanyak kene tempiasnya dengan diri nurul *banyak jugak sebenarnya. Sangat-sangat terkena. Mampukah nurul setabah Nur Aminah? Mungkin. Harap sangat, InsyaAllah...

Oke, tak nak sedih. Lupakan. Urmm...

Hah, scene yang paling best time Adam dah insaf. Then die balik Malaysia, keje satu ofis dengan Nur Amina. Wah, time kene pergi site untuk Dato Hamzah mereka sangat romantik! Suke suke suke! Ngeeee~

Romantik sangat bila Adam jeles dengan Dato Hamzah yang agak gatal itu. bhahahaa


Adam : nur, kenapa dengan awak ni?
Nur Amina : kenape ape?
Adam : Kenape ape? Dato tu mengurat awak, awak layan je apasal?
Nur Amina : Hah, mane ade?
Adam : Mane ade? Baik awak bagitahu die yang awak tu isteri saye kalaw tidak saye sendiri yang bagitahu...
Nur Amina : Shuhhhh....
Adam : Ape shuhhhshuhh..
Nur Amina : Awak...dato tu client kite lah, tak kan nur....
Adam : Ahhh
Nur Amina : awak, awak cemburu ke?
Adam : Yes, I am!



Cemburu tu tandanya sayang kan kan? Weeeee~ Terbaru akan keluar filem Nur Kasih. Hmm ape lagi eh nak diceritakan nanti eh? Hope Nur Amina dan Adam still romantic forever...Excited nak tengok ni! *tapi tak de temanlah..=.=’





p/s : Remy Ishak @ Adam seems like him. Miss him ekceli. Okebai!





Nota hati : bila kehilangan baru terase bertapa berharganya seseorang itu. Jangan begitu oke? Bagus.

Nurul : Nur Amina. Tabahnya beliau. Bole ke saye setabah itu? Hurmmm...

 

15 comments:

ZWAN SABRI said...

Best ker drama tuu? Zwan pown x tengok lagi.. tapi ramai yg puji drama tuu..

MySuaraBlog: Rambut oh Rambut

::nuRuLaDHar:: said...

Zwan Sabri : drama ni memang best! superb! mesti tengok oke...nanti filem nak kuwa, tengok jugak taw..heee =)

missrivebell mumun said...

filem dah nk keluar ea?

::nuRuLaDHar:: said...

Missrivebell mumun : yup, maybe around Mei... :)

HAZWAN17 said...

ramai gak orang kate cite ni best tapi tak penah tengok pun huhu

::nuRuLaDHar:: said...

hazwan : xpernah tengok...alaaa..best kot..tengok lah nanti, filem akan kuwa nanti... =)

BalqeesAmanda said...

hmm..dok nak tunggu filem nur kasih pulak..dah mia berlakon..hihi,

::nuRuLaDHar:: said...

BalqeesAmanda : hihi tu la kan..suke gelagat mia yg cute tu...

solo molo said...

tak sabar nak tunggu movie dia kuar...

eRza farEeha said...

mnt remy ishak kn..tgk la cun..hehe

norsharmila said...

ske jgk :D

::nuRuLaDHar:: said...

solo molo : serbu cecepat t okeh! bhahahaa

::nuRuLaDHar:: said...

erza fareeha : tu lah, nak sangat tengok tapi xde mase.. =(

::nuRuLaDHar:: said...

norsharmila : heee suke aje eh..mwehehee

A retarded kitty said...

saya tak minat Nur Kasih. jiwa lebih terarah kepada anime

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...