cantEK caNtek Ensem enSem

Thursday, April 21, 2011

curang? JANGAN!!! - anda bagaimana?


Assalamualaikum...

Hye readers!

Alhamdulillah, Nurul agak tenang sekarang. Syukur! Semuanya baik-baik saja. Oke, Nurul tak nak ingat lagi kisah yang lepas-lepas. Malas nak ingat. Life must go on, right?

So, Nurul tetibe rasa nak bincang pasal topik CURANG. Ini bukan ditujukan untuk sesape atau nak kata sesape. Just nak tahu or kite sesame share lah pasal topik ni. Korang sudi tak? Sudi tak?
Kalau sudi...Ce citer, ce citer....




Apa status anda sekarang ? (bujang/berkahwin atau single/couple)

Anda pernah curang atau dicurangi ?

Ce citer sikit pengalaman anda curang atau dicurangi.

Perlu ke curang ? 

Sebab ? 

Kalaw nak tambah pape, ikut suke lah....



Oleh itu, Nurul jawab dululah ye. Ngeee~



Nurul sekarang masih bujang, bermaksud belum berkahwinlah ye. Sudah ada steady boyfie, Alhamdulillah.  

Nurul penah curang dan penah dicurangi. Uppss~~ *dedulu oke. muahahaa

Waktu dedulu kalaw dah curang bermakna ada dua tiga boyfie lah dalam satu masa. Nurul curang pun sebab frust dengan ex boyfie. Lalalalalaa  *sekarang da insap. huhu

Bagi Nurul tak perlu lah nak curang bagai.
Sebabnya buang masa jek. Huh! Tak ke mana pun kalaw hidup macam ni kan kan? Juz setia lah dengan si dia. Sentiasa paham memahami dan percaya dengan si dia. Mesti ada tolak ansur. Kalaw ada masalah, bincang lah baik-baik, jangan nak memarah gaduh-gaduh bagai. Tak setel masalah kalaw gitu. InsyaAllah, kalaw kita ikhlas dengan seseorang itu hubungan kita pasti direstui-Nya. Yang penting, niat kita oke. Wallahhualam...~

So, ada bran nak citer? HAHA Sesape nak juin citer pasal topik ni sila lah citer di ruangan komen ye. 

Nanti komen yang paling best + menarik Nurul akan letak dalam entri yang baru Nurul oke? Sesambil kite share citer ni boleh lah Nurul promote belog korang ye tak? Hihi

Atau pun korang nak buat entri lebih kurang macam Nurul pun bole. Nanti Nurul terjah and bawak geng reramai tejah belog anda..amacam? ngee~

Selamat berkomenlah ye... =)







Nota hati :you always in my heart, muchuk.

Nurul : Do not always judge someone by what you see. Sometimes what you see, may not be what it is. 



19 comments:

Darling said...

i rasa i setia muahahahahahaaaaaaaaaaa

HAZWAN17 said...

saya tak pernah curang hehe

::nuRuLaDHar:: said...

darling : i taw....ngeee~

::nuRuLaDHar:: said...

hazwan : bagus bagus bagus...hik3

Just Me said...

aku pnh tngk org bwt curang jek huhu

Darling said...

i rasa i wanna blog about this too le dear..

::nuRuLaDHar:: said...

just me : siapekah? =.='

::nuRuLaDHar:: said...

darling : jus do it...sure i read later..ngeeee

FurBall said...

aku pernah curang...aku kenal ngan sorang pompuan nih tym matrix..dia suka kat aku..aku suka mcm tuh jew r kat dia.then ajak lew couple tuk isi masa lapang aku..jahat tak aku time nih..aku dah pernah cakp yang aku nih tak de perasaan pon kat dia.tp manalah tau aku boleh develop kan rasa suka dan sayang ke cintan ke..apa2 jew r..tp syg ya tak pat..sbb aku sebenarnya dah lekat ngan sorang pompuan nih yg aku kenal satu masa dulu.hasrat di hati mula berbunga bila jumpa balik..ahaks..so sebelum break tuh aku mmg tercurang lah ngan yg sorang nih..then aku pon mintak break..kesian kat dia berharap pada yang tiada..jahat tol aku..huhu

cik diabetes said...

curang? hmmm...xpenah kot..aku pun dah lupe...bhahahhaa

::nuRuLaDHar:: said...

furball : hehe tq sudi kongsi... =)

~skunk setia kan kan? mwehehee

::nuRuLaDHar:: said...

cik diabetes : ape ke pelik name ko ni? bhahahaaa

~ aku taw hg setia...lalalalalaa :)

tiefazatie said...

sy setia..hihi..xpernah curang..lala

FurBall said...

skrg of coz lah setia..setia pada yang satu..ehehehe~_~

::nuRuLaDHar:: said...

ifa : bagus2...jangan curang2 ye... :)

::nuRuLaDHar:: said...

furball : Alhamdulillah..betuah org uma...kih3 :P

Iszuan said...

Status saya single tapi tak available. huhu! penah kot dicurangi, sbb tu sampai skg fobia. hehe . ye mcm yg nurul ckp, life must go on kan? lupakan je la...

Iszuan said...

Status saya single tapi tak available. huhu! penah kot dicurangi, sbb tu sampai skg fobia. hehe . ye mcm yg nurul ckp, life must go on kan? lupakan je la...

::nuRuLaDHar:: said...

Iszuan : yeahhh..u rite! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...