cantEK caNtek Ensem enSem

Tuesday, March 29, 2011

KMPlayer


Assalamualaikum readers...
Sori ye kalaw blog ni jarang update...
Mase banyak dihabiskan dengan mengelamun.
Oke, tipu.
Malas ekceli...adesss~

Hidup aku macam biase.
Bosan.
Bosan.
dan bosan.

Tapi tidak mengapa, aku dah biase. Sangat biase. Hidup aku memang begini. Korang kalaw jadi seperti aku mesti tak tahan.

Dengan segala masalah yang tertanggung sekarang ini tidak kira personal atau tidak, lagi menambahkan tekanan jiwa secara melampau terhadap diri aku. *tapi aku masih waras oke. :P

Oleh itu, rase bosan mesti terase walaupun aku sibuk atau buat-buat sibuk atau sengaja sibuk sekalipun. hmm

So untuk hilangkan rase bosan aku yang agak kritikal ni, aku ape lagi, download ah movie yang ade dalam dunia ni. *ceh, bunyi macam banyak jek dapat download

Memacam aku download, dah macam ketagih pun ade. Huh? ...memula video lagu. Then citer. Drama pun ade jugak. paling latest aku download drama Nur Kasih.

 Aku selalu aku download kat youtube jek. Tak reti lah nak dowmload tempat lain. Dah biase kat situ.

Tapi kalaw download kat youtube mesti satu-satu movie tu ade banyak part. Korang mesti rimas or malas kan nak klik bebanyak kali untuk seterusnya. Oke, nak sharing dengan korang satu software ni.

KMPlayer

klik cini untuk downlod pun bole.. :)



hah, nak senang korang google jek cari..mesti ade punye. Software tu kalaw korang nak tengok movie yang korang download tu yang ade banyak part, so open la gune software tu. Senang, tak payah klik2 bagai. Layan jek citer macam korang download full. Hehe

KMPlayer ni bukan setakat tengok movie or citer jek...nak tengok video or dengar lagu pun bole...memacam la bole gune dangan KMPlayer ni. Cubelah!

oke, itu jek nak share...lalalaaa

hepi blogging ye kekawan! =)





P/S : mungkin ade yang rase software tu biase jek tapi nurul sekadar sharing...peace!



 Nota hati : semakin redha dah redah jek dengan ketentuan-Nya...

Nurul : download drama Nur Kasih tak abes-abes lagi. Ade berapa banyak episode ni?


10 comments:

Lan Bingka said...

bagus juga kalau sambung part seterusnya secara automatik.. boleh cuba guna ni..

::nuRuLaDHar:: said...

Lan bingka : selamat mencube! :)

Firdaus Kasim said...

dia download secara automatik ke awk? mcm windows media player je? hehe

::nuRuLaDHar:: said...

firdaus : yup, tapi lebih advance gitu..hihi

Firdaus Kasim said...

owh, awk pakai benda nie je ke? windows x pakai dah?

HAZWAN17 said...

sume format boleh kan gune software ni

::nuRuLaDHar:: said...

firdaus : nurul pakai jek semua2 yang ade..hihi tp kalaw nak tgk muvie bebanyak part yg nurul downlod tu opkos nurul guna software ni, lebey senang.. =)

::nuRuLaDHar:: said...

hazwan17 : InsyaAllah, bole.. =)

BalqeesAmanda said...

kami pon mcm awak gak..malas cam awk gak..bosan cam awk gak..sibok@buat2 sibok cam awk gak..download tgok movie cam awk gak..ngee~

::nuRuLaDHar:: said...

BalqeesAmanda : hihi amboi...agak terase ayat kamu itu..muahaha peace! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...