cantEK caNtek Ensem enSem

Thursday, September 30, 2010

....TENTANG CINTA LAGI.....

olaaaaa...post utk kli ni sye nk share2 lg ngan korg tentang LELAKI plak.. hoh0hoh0o0oo..
lau post yg lps korg dh bce tentang PEREMPUAN kaannn....kli ni kite usha2 jap lelaki ni mcm mne ehh..de x ciri2 cam korg suke..?? xpun mmg dh de kat pasangan korg....ehehee so,gegurlz2 sekalian,kene tawu jgk tentang LELAKI nie..kite kne phm diowg jgk..xkan asek diowg jek nk phm kite kn2...jum kite layaannn sme2...check it out..!!!

 ANdAIya pEremPUan taHu.....

-> Lelaki boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (perihatin).

-> Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

-> Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.-> Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

-> Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.

-> Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

-> Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

-> Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

-> Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

-> Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.


-> Kebanyakan lelaki yg nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys! (how true)

-> Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

-> Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…

-> Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

-> Walau betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa…yang lain hanya kawan..

-> Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

-> Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

-> Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…-> Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!so,korg dh bce kn2..??ehehee korg ase2 kn gegurlz,de x pasangan korg yg cam gitu..??pape pn,lam 1 1 hubgn tuh yg plg pntg kne la saling pecaya n jujo pn semstinye..terimalah pasangan kite tu seadanye..InsyaAllah hubgn kite akn kekal dgn hendakNYa..amiiinnnn
kite jmpe nnt2 ngan post sye lg keyh.. =)Post to Twitter Post to Facebook Post to MySpace Post to StumbleUpon

5 comments:

Just Me said...

gegurlz ek.. hahha gewdikkk sngt!!!!

Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!
aku x leh trima nih!!!!! x leh. huh!!

::nuRuLaDHar:: said...

ahahahaa..mn aku taw..kah3...aku bce cm tuh...adoi3...

yaN.ie said...

hamboih..meletop blog ko nyah~ ahaha

::nuRuLaDHar:: said...

yani:mletup xletup..ehehee...ko pn apew kurg nye.. =)

Just Me said...

wah!!!! aku tetep x puas ati psl laki trtngk dada pmpuan 2 x sngaja 2!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...